måndag 27 januari 2014

Mellandags pyssel

 Mellan jul och nyår så blev det lite pyssel i hobbyrummet, min svärdotter J gjorde den här vackra kulan av papper som har olika mönster på bak och framsidan, så effekten blev fin. Hon gjorde även några hjärtan av pärlor, en till mig och en till sin mamma och till sig själv så klart.
Hon gjorde mera saker men de visar hon på sin blogg:  http://dagnystickarochvirkar.blogspot.se/
Det jag knåpade med blev det inga bilder på.

söndag 19 januari 2014

Nya kläder

 Det var inte jag utan dockan Gullan som behövde ny garderob. Det blev en kappa, sockar, vantar och mössa i rött. Under har hon en rutig klänning och mamelucker. Jag tycker om att göra dockkläder så i helgen har jag stickat på en tröja och byxa. Alla små restgarner  räcker ju så bra till så små plagg. Det är ju aldrig fel att bli av med restgarn för det är så kul att fylla på med nytt.


onsdag 15 januari 2014

Gråa koftan

Nu är min kofta färdig, gjorde om ärmarna flera gånger så här blev den. Hittade knappar i burken som jag fått efter svärmor, en metall knapp i grått som jag tycker passar så bra.
Garnet köpte jag i somras på Tallbodan i Hortlax. Det kommer från Svarta Fåret och heter Jubileumsgarn och är väldigt drygt, jag har flera nystan kvar.
Mönstret var inte på hela stycket bara längst ner på bak och fram stycket och ärmar. Jag blev sugen på en kofta till men just nu stickar och syr jag dockkläder.

tisdag 7 januari 2014

Nyårspyssel

 Så här såg det ut på vår ljusbricka i jul, blomman fick jag i mitten av december och den var fin ändå till nyår då ramlade bladen av. Då bytte jag ut lyktorna till rosa och gjorde en blomma av pärlor, blev fint tycker jag.

En närbild av blomman. Jag trädde upp pärlor på ståltråd och satte den i konstgjord mossa i den söta krukan jag fått.

lördag 4 januari 2014

Julklappar

 I julklapp fick jag stämplar, stickers, stans, fina papper och dekorationer. Nu gäller det att locka fram min kreativitet. Helt borta är den ju inte, under helgerna har jag stickat på ärmarna till min kofta och kläder till en docka, kommer bild så småningom.

Jag fick även böcker och en prenumeration på 101 Idèer.