fredag 28 november 2014

En julklapp

 Jag törs nog visa en julklapp till en liten kille, han är nog inte ut på min blogg. Det är ju så kul att sticka barnkläder, små stycken som som fort blir klara plus att man kan använda restgarner.
 Mönstret till den virkade flugan hittade jag i förra årets Allt om Handarbete, den var snabbvirkad och lätt att göra.



söndag 23 november 2014

Vår basar.

 Så här såg det ut på mitt bord när vi hade vår basar igår. Vi hade så trevligt tillsammans, och från loppis borden försvann det en hel del.
 I korgen hade jag mina stickade alster, i de röda lådorna kort, kuvert och påsar.
 I den låga vita korgen la jag lite små blandade saker. Tändsticksaskarna klädde vi till en annan gång och de gav vi till alla som handlade som en liten julgåva.
Nu ser jag fram emot nästa helg då den pyssliga delen av släkten träffas hos oss för en pysslig och trevlig dag, den kommer att avslutas med god julmat tillsammans.

lördag 22 november 2014

Mera till basaren

 Jag har sytt väskor som man viker ihop och sätter ett gummiband över. Passar bra att ha i handväskan och ta fram istället för en plastpåse.
 Ett chokladkort har jag gjort eller några men har bara bild på ett. En bra gå bort present när man är bortbjuden.
 Här har jag använt bilderna som vi skrev ut på transferspapper, tror det var i februari,men för att fylla arket så la vi till julbilder, nu kom de till användning. Jag har sytt små påsar och fyllt med juldoft som passar i dessa påsar.


tisdag 18 november 2014

Stjärnor

Det är roligt att virka stjärnor kanske för att dom är små och snabbt får man ihop några stycken. De undre blev för stora för att sättas i ett ris men kan ju hänga i ett fönster. Nu har jag bestämt att det räcker med alster till basaren, allt är prissatt och framplockat.

söndag 9 november 2014

Strutar till basaren

 Några strutar har jag knåpat ihop efter en bild i Stoff och Stil, knappen med en tomte på köpte jag i somras när jag var på Stoff och Stil i Göteborg. Idag är det två veckor till basaren så nästa helg bör det mesta vara klart.
 Jag har stoppat silkespapper i strutarna så dom inte är så platta.  Skulle vara fint med röd tyll längst upp på strutarna med men det får bli en annan gång.



onsdag 5 november 2014

Allhelgona helgen

 Under helgen har jag sysslat med lite olika saker som vanligt tände vi ljus på kyrkogården för alla som vi minns och saknar. Vi har skrivit affischer inför vår basar och loppis. En utflykt hanns med till den underbara Fällforsen, det var kallt men fint ute. Kaffet fick vi ta inomhus.
 Inspiration fick jag av alla mina tidningar fulla med tips så nu fattas bara tiden att förverkliga allt det jag vill göra. Imorgon kväll ska jag på stickcafé så där har jag förberett med ett nytt stycke på en slipover som jag gör nu.