fredag 27 mars 2015

Ett par till

 Till en liten gosse har jag virkat ett par converse i marinblått och natur, det är en släkting till den lille som beställt dem. Bilderna tog jag själv med min mobil. 

I mitt hobbyrum klipper jag trikåtrasor för att virka mattor och en och annan korg. Känns bra att använda tyg från tröjor som inte längre ska användas.

torsdag 19 mars 2015

Väska

 En väska för handarbeten, men i en mindre modell har jag sytt på beställning av en mamma till en lite yngre stickerska. På övre bilden har det kommit till en öljett efter att bilden togs, genom den är det tänkt att man tar garnet innan man sätter igång med sitt handarbete.


söndag 15 mars 2015

En låda för två

 Här har jag gjort  i ordning en låda för två små som fortfarande ligger i sin mammas mage. Dockorna är sydda av resttyg, det orange med elefanter har jag kvar från 70 talet.
 De röda conversen virkade jag för nåt år sen så nu har jag kompleterat med ett par i svart.
 Filtarna är stickade i Vinga garn, den beiga har nåt år på nacken. Lådan tänker jag klä in i papper men vet inte vad jag ska välja för mönster.


fredag 6 mars 2015

Sötnosar

 Av mina små tygbitar blev det några sötnosar i olika färger, alla sömmar har jag sytt två gånger förutom håret där sydde jag fyra gånger för att det ska vara barnsäkert.




 Närbild av håret, där kan man använda småbitar av band.



söndag 1 mars 2015

Babykort av spillbitar

 De här gjorde jag när alla spillbitar var framme på bordet, det finns några till som jag inte visat. Men sista tiden är det tyg som som översvämmat bordet. Det jag gjort visas en annan gång bilderna är i min mans kamera. Av de små bitarna blir det ett litet lapptäcke.