torsdag 30 juni 2016

Bröllopskort

 Ett bröllopskort gjorde jag till en kollega på jobbet när hon gifte sig för två veckor sen. Jag får köpa på mig mera material till vita och ljusa kort, för i den lådan var det inte mycket kvar såg jag.
 Stämpeln om kärlek fanns inne i kortet i ett fack, men in sidan var redan skriven så den blev det ingen bild av.
Ett kuvert också det till ett brudpar har jag gjort på beställning, som synes skulle det gå i rosa och tur var väl det när det vita materialet tagit slut.

fredag 24 juni 2016

Glad midsommar

 Midsommarstången på bilden har min man byggt ihop och den målade jag för 25 år sedan, den hänger med än och passar bra att ha på ett bord.
 Vädret är fint denna afton och det är gott med grillat till middag. Med en kopp kaffe har jag har suttit ute  i skuggan och stickat och njutit av sommaren.
En trevlig fortsättning på midsommarhelgen önskar jag till alla.

söndag 19 juni 2016

En avslutningspresent

Tidigare sydde jag tolv tygpåsar som vi behövde på jobbet nu kan jag visa vad de har för innehåll.
 Barnen som slutar hos oss får var sin påse med tänkvärda ord och symboler, en del ätbara.


lördag 18 juni 2016

Internationella stickdagen


 Här firar vi årets internationella stickdag i syrrans uterum med en kopp kaffe och ett handarbete. Jag har börjat sticka sittdynor av restgarnet. På den undre bilden är det ett par vantar som en bekant stickat, dom blev så underbara så jag frågade om jag fick visa dem på min blogg, som ni ser så var det ok.



torsdag 16 juni 2016

Loppis

 I lördags hade vi loppis i vår byastuga, det var en trevlig dag tillsammans med bybor och andra intresserade.Byaföreningen sålde våfflor och kaffe, mums med en fika paus. Det var ganska stor variation på våra saker och det är ju bra, så det finns nåt åt alla.

Jag hade så klart ett handarbete med mig, det är en sjal av lingarn men jag är inte belåten så den kommer jag nog att riva upp. Det är färgen som känns fel, själva sjalen var ok.
På loppisen köpte jag några hängen som kan sättas på kort eller smycken, i helgen ska det visst regna så då passar det bra att göra kort, jag har två beställningar på kort och en beställning på fem tyg påsar.

torsdag 9 juni 2016

Nr 13

 Nu är nummer 13 av restgarnet färdiga, det räcker säkert till två par strumpor till men nu blev jag sugen på att göra någon ting annat. Förra fredagen när jag besökte två garnaffärer i Boden, fick jag lite tips och inspiration. På lördag har vi loppis i vår byastuga och i morgon ska vi ställa upp bord m.m.
Förra helgen sydde jag tolv små påsar alla av olika tyger och färger. När de är levererade ska jag visa vad som ska finnas i dem, men än så länge är det hemligt.




onsdag 1 juni 2016

Sommartid

Den här fina skylten hittade jag i fredags när vi var till Luleå. Min man har lagt till moln och himmel. Under sommaren har vi träffar i vår byastuga varje onsdag, då kan man förutom att umgås och dricka kaffe, sticka, spela golf, binda fiskedrag, sitta vid datorer m.m. Jag ska sticka på en strumpa av restgarn så klart. Men nån gång ska väl garnet ta slut.
I söndags gjorde vi en utflykt till Fällforsen, där åt vi en god lunch och njöt i solen.